Montbarbat des de la urbanització Pantans de Montbarbat 

Descripción de la ruta

Començarem a caminar per la pista en sentit sud-oest i iniciem un descens seguint sempre la llera de la riera de Valldemaria, que tindrem a la nostra esquerra. Així baixant, creuarem la riera i iniciarem la remuntada. La pista fa un revolt en sentit sud-est just en el punt en el qual deixem recte un sender que se’n va en direcció sud-oest. A partir d’ara la pista puja de valent. Anirem sempre per la pista més evident i deixem un trencall a l’esquerra. Just quan s’acaba la pujada seguim per la pista i girem a la dreta per planejar durant una estona i així recuperar forces caminant còmodament en sentit sud-oest. Seguirem aquesta orientació i deixarem a la dreta un trencall. Pocs metres més endavant tornem a deixar un altre desviament a la dreta i tot seguit un parell de desviaments a l’esquerra i fem un gir d’uns 180° per prendre direcció nord-est i iniciar una suau pujada. Arribem a un punt en el qual podem seguir per les dues opcions que se’ns ofereixen. Per l’esquerra, en fort pendent i pista descarnada, que segur que fa les delícies dels aficionats al trial, per la dreta, per suau, planera i ampla pista. Totes dues s’ajunten més endavant. La trialera guanya i perd nivell i per la pista en perfecte estat es planeja. Després de la unió de totes dues, la pista es fa encara més ampla i gira a la dreta.
Seguim sempre per la pista principal i deixem a l’esquerra una pista precària. Ara portem orientació sud-est. Finalment sortim a la pista carretera que és el camí senyalitzat (pal indicador) que puja de Lloret de Mar. Girem primerament a la dreta, en sentit sud, per fer el cim del Terme Gros. Ja fet, tornem a buscar la pista i el pal indicador que vam deixar anteriorment. Quan hi som, seguim per la pista carretera en direcció al poblat ibèric. Si anéssim sempre per la pista arribaríem al cim, seguint sempre els senyals que menen en direcció al poblat ibèric, ja que aquest és al cim. En aquest cas, però, abandonem la pista al cap de pocs metres del pal indicador i prenem un corriol, senyalitzat amb una aspa de color verd, indicador de camí incorrecte, però que en el nostre cas, sense possibilitat de pèrdua, ens portarà al cim objectiu de la jornada, el cim de Montbarbat.
No és que tingui vistes espectaculars, però es pot jugar una estona a esbrinar allò que es pot veure.
Per retornar al punt d’inici continuarem ara per pista que comença el descens en sentit nord-est i ens portarà a una cadena. S’ha de superar i girem a l’esquerra i abandonem una altra pista a la dreta. Ara portem orientació nord-oest i anem en direcció al dipòsit d’aigües que alimenta la urbanització. Un cop superat, seguim per l’esquerra, en pujada i orientació sud-oest, en direcció a Lloret, tal com mana el pal indicador que trobem. Fem una pujada i baixada i abandonem la pista, ja que seguim per la dreta i baixem en sentit nord-oest per pista estreta però en bon estat. Al proper encreuament girem de nou a la dreta i deixem a l’esquerra una altra pista. El camí es fa encara més estret i planer i arribem a un altre trencall. Anem per la dreta en sentit nord-oest i tornem a fer baixada. Més endavant deixem a l’esquerra un altre camí, que ens tornaria a trobar el lloc pel qual vam travessar la riera de Valldemaria, i seguim recte en sentit nord. Així arribem, ja sense entrebancs, a circular per un corriol uns metres per sota de les cases de la urbanització de Montbarbat. Sense abandonar aquest sender sortirem al carrer Sant Miquel. Ens hi incorporem i el seguim per l’esquerra, en sentit nord-oest. Deixarem a la dreta el carrer del Carme, més endavant el de Sant Martí i finalment sortirem al carrer Sant Màrius. El seguim per l’esquerra i arribarem al final del recorregut.