Cims de Montserrat (Miranda dels Ecos, Montgròs, Albarda Castellana, Miranda Santa Magdalena i l'Elefant) 

Descripción de la ruta

Sortim de Santa Cecília i pugem per la Canal de la Llum.

Pugem a la Miranda dels Ecos per la Canal dels Micos i baixem per l'altra banda, pas amb cadena que cal baixar a pols o portar arnés i cordes.

Passem per la Canal de la Salamandra fins al Montgrós.

D'allà baixem a la Canal del Migdia pel Pas de la Salamandra, i compte que si et despistes et pots trobar en un embolic amb canals que baixen al no res per un abisme!

Un cop a la Canal del Migdia, busquem el Camí dels Francesos cap a Sant Jeroni, passant per sota el Camell de Sant Jeroni fins al Coll de les Pinasses. Aquí pots anar cap a Sant Jeroni o cap a l'Albarda Castellana.

Des del Coll de les Pinasses fem el puja i baixa de l'Albarda Castellana Per accedir al cim hi ha una petita grimpada equipada amb corda que sobretot va bé a la baixada.

Baixant de l'Albarda es podria anar fàcil cap a Sant Jeroni, però decidim saltar-lo, hi ha massa gent, un formiguer, i més d'una persona amb sandàlies 🤣

Llavors, cap a la Miranda de Santa Magdalena, pel camí normal que ve del Mirador de Sant Joan.

Baixant, agafem drecera pel Torrent de Santa Maria i fins al camí que ve del Monestir cap al Pla dels Ocells.

Un cop al Pla dels Ocells, agafem uns metres pel camí que ens portaria a Sant Benet, però aviat girem a l'esquerra i amunt on trobarem un corriol amagat que ens portarà al Coll de la Canal Plana, i d'allà cap a l'Elefant.

Finalment, baixem de l'Elefant anat a buscar un corriol amagadet que ens baixa per la Canal Plana fins al GR-172 que ve del Monestir cap a Santa Cecília.